Máte rádi sýr? Co takhle dvě zajímavé kombinace s Křupavými červíky?

Aneb, další várka jednoduchých, chutných a zábavných receptů!

Sýrová pomazánka s Křupavými červíky

Do této pomazánky patří tvarůžky. Ne každý z nás je jejich velkým fandou, ovšem je to sýr, který neobsahuje skoro žádný tuk a sacharidy, za to jsou zdrojem proteinů. Jsou velmi oblíbené mezi sportovci. A tak je skvěle doplní Křupaví červíci, kteří jsou také plní proteinů a k tomu zdravých tuků!

Suroviny:

Tvarůžková pomazánka s Křupavými červíkyKřupaví červíci

1 balení olomouckých tvarůžků

100 g ementálu

1 krémový sýr

trochu mléka na zředění pomazánky

1 malá cibule

drcený kmín

mletá sladká paprika

sůl

Postup:

Tvrdé sýry nastrouháme najemno a spojíme s krémovým sýrem, dle potřeby zředíme mlékem. Vmícháme jemně nakrájenou cibuli, kmín, papriku a sůl. Servírujeme s oblíbeným pečivem a nazdobíme Křupavými červíky.

 

Zapečené tortilly se sýrem a Křupavými červíky

S tímto receptem zabrousíme trošku do Mexika, kde se hmyz dodnes konzumuje v různých formách a s různými pokrmy, třeba s tacos. My si však připravíme takovou českou variaci. Může to postupem trošku připomínat starý známý chleba ve vajíčku, ale v hodně moderním kabátě! Tento recept se určitě hodí na pohoštění Vašich známých a rodiny!

Suroviny na 2 tortilly:

Sýrové tortilly s Křupavými červíkyKřupaví červíci

Tortilly (na jednu osobu cca 1-1,5 ks) - můžete použít tortilly s příchutěmi, např. rajčatové či se špenátem

vajíčko

80 g parmezánu

další sýr na posypání, např. gouda, čedar

2 stroužky česneku

chilli koření

Postup:

Dáme rozpéct troubu na 180°C. Tortilly rozkrájíme na 8 trojúhelníků. Každý z nich obalíme v rozmíchaném vajíčku s parmezánem. Dáme na plech vyložený pečícím papírem. Posypeme nastrouhanými sýry a na některé z nich dáme rozdrcený česnek, na druhé trošku chilli koření. Nakonec posypeme Křupavými červíky.

Tortilly dáme zapéct na cca 10 min. Podáváme nejlépe ještě teplé.

 

Máte nějaké vlastní osvědčené recepty s Křupavými červíky? Nebojte se nám je zaslat a my se s nimi podělíme i s dalšími hmyzími strávníky!