Netradiční velikonoční občerstvení s Křupavými červíky

Jelikož se nám blíží Velikonoce, znamená to jediné. Spoustu vařených vajíček a stres, co připravit koledníkům nebo rodinným návštěvám. Proto se s Vámi chceme podělit o dva rychlé recepty, kterými dozajista všechny překvapíte, pobavíte a některých nechtěných koledníků se možná na příští rok zbavíte ... anebo naopak :)

Jednohubky s vajíčkovou pomazánkou

Vajíčkovou pomazánku dělá na Velikonoce snad doma každý. Přemýšleli jste, jak ji však ozvláštnit? Odpověď je jasná! Přidejte Křupavé červíky!

Suroviny:

Křupaví červíci (sůl x česnek x chilli x kari)

Bageta nebo rohlíky

5 vajec natvrdo

Lučina (kostka) nebo Gervais (větší balení)

1 lžíce zakysané smetany nebo majonézy

1 lžíce hořčice

Kapka citrónové šťávy

Sůl a pepř

Lžička medu (skvěle doplní chuť hořčice, ale nemusí být)

Pažitka

Postup:

Uvařená vajíčka nakrájíme nadrobno, smícháme s Lučinou, zakysanou smetanou nebo majonézou, hořčicí, citronovou šťávou, medem, přidáme pokrájenou pažitku a dochutíme solí a pepřem. Namažeme na jednohubky a ozdobíme Křupavými červíky. Můžete vyzkoušet více příchutí červíků.

Kanapky s ricottovo-mozzarellovou pomázankou a karamelizovanou cibulkou

Tato pomazánka Vás na první zkus překvapí svou jemnou chutí, kterou skvěle doplňuje chuť karamelizované cibule. A nakonec křupnutí Křupavých červíků! Myslím, že více není třeba dodávat!

Suroviny:

 (sůl x česnek x chilli x kari)

Bageta nebo ciabatta

Mozzarella

Riccota

Červená cibule nebo šalotka

Olej

Třtinový cukr

Sůl

Postup:

V misce smícháme ricottu s nastrouhanou mozzarellou (může být nastrouhaná najemno i nahrubo). Cibuli nakrájíme na měsíčky a na rozpálené pánvi restujeme do sklovatění (kdyby se začala připalovat, podlijte ji lžící vody). Cibuli osolte a ke konci restování přidejte lžíci cukru (množství cukru a soli dle chuti). Na nakrájenou bagetu/ciabattu natřeme pomazánku, poklademe karamelizovanou cibulí a nakonec nezapomeneme ozdobit Křupavými červíky!

 

 

Nezapomeňte se s námi podělit o reakce vašich návštěv!

 

Za WormUP, Silvie Satrapová.