Spořádají tunu červů měsíčně. Zakladatelé firmy WormUp považují hmyz za jídlo budoucnosti

Článek ve svém původním znění a délce naleznete zde.

Chutnají po pražených ořeších či pražené kukuřici. Avšak pro někoho mají strašidelný vzhled! Křupaví červíci firmy WormUP, kterou založili manželé Sloupenští, dnes prolamují ledy u piva a jsou zdravější variantou chipsů.

„Na začátku jsme si mysleli, že s červíky se budou muži hecovat u piva, klasicky hláškami jako ‚Chlapi, dáme červa! Ale pak jsme zjistili, že muži jsou mnohem větší bábovky než ženy. Ty jsou odvážnější a s jídlem experimentují radši, i když vypadá trochu děsivě,“ říká zakladatel Libor Sloupenský.

Libora nejvíce zaujala ekologičnost chovu a konzumace hmyzu, ovšem v Čechách nebylo dlouho nic k dostání, a proto se do toho vrhl sám. Po dvou letech firma zpracuje tunu živé váhy červů každý měsíc!

Jelikož však zatím stále populace povětšinou není připravená na novou potravinu, čeká firmu WormUP ještě dlouhá cesta! Po intenzivní marketingové komunikaci přišli na to, že nemá smysl lidi přemlouvat. Musí chtít sami. Populaci si pomyslně rozdělili na tři skupiny. Jedna jsou zatvrzelí odpůrci, kteří červy nikdy neochutnají. Druhá třetina si dát nechce, ale časem se možná nechá zlomit od nadšených známých. Poslední skupina se podle majitelů WormUp v podstatě dávno rozhodla, že chce hmyz vyzkoušet.